Vill du träffa oss?

Hör av dig!

Kont
akta
oss.

Kont
akta
oss.

Mikael Eskilsson

Mikael Eskilsson

CEO & Strategist

0760 - 83 74 87

  Förtroende är värdefullt och byggs upp över tid. Hoppas att du fått ett första gott intryck av vad vi kan och eventuellt kan göra för dig. Fyll i det här enkla formuläret så hör vi av oss. Eller ring någon av oss direkt. Vi kanske till och med kan ses och få en pratstund över en kopp kaffe.

  MEDDELANDE


  Konsten att ge fyra väggar en själ

  Att navigera rätt på fastighetsmarknaden kräver en kombination av lyhördhet, fingertoppskänsla och förståelse för vilka budskap och signaler som når fram. Efter en lång rad projekt vågar vi säga att vi har skaffat oss den erfarenheten.

  Vill du träffa oss?

  Hör av dig!

  Vill du veta mer?

  Kontakta mig

  Heléne Mattisson

  Account manager

  Skofabriken

  Sundprojekts omvandling av Malmö Skofabrik till moderna bostadsrätter är ett av de senaste årens mest uppmärksammade nya bostadsprojekt i Malmö. Den pampiga industribyggnaden från 1907 byggs just nu om till moderna bostadsrätter och ska smälta samman nytt och gammalt i den nya centrala stadsdel som växer fram där Malmös första industriområde från sent 1800-talet tidigare låg.

  Eftersom huset är så unikt och kommer att smälta samman klassisk industrikänsla med det senaste inom modernt boende började vi med att kartlägga den spännande historian kring skotillverkningen samtidigt som vi tog fasta på alla de speciella detaljerna i arkitekturen.

  Kontrasten mellan nytt och gammalt var tydlig i materialvalen; glas och stål ställdes mot gammalt tegel, gedigna trägolv, putsade väggar, stora så kallade Bremenbjälklag i taket och mycket ljusinsläpp genom stora originalfönster – allt förstärkte känslan av att bo i en byggnad som inte liknar mycket annat.

  Konovalenkos rekommendation blev att behålla namnet Skofabriken och väva in de 50 åren av skotillverkning som en vital del i konceptet. Med hjälp av bland annat fotografen Georg Oddners klassiska skomodebilder från 50- och 60-talen, nytänkande teknik- och miljölösningar samt 3D-visualiseringar av de ofta spektakulära lägenheterna ställdes nytt mot gammalt på ett sätt som gav ett starkt genomslag för bostadsprojektet Skofabriken.

  Resultat: Totalt över 3000 intresseanmälningar.

  Kulturkvarteret

  Kulturkvarteret i Lund byggs på Stora Algatan 6 där en tomt efter mer än 60 år som parkeringsplats förvandlas till ett modernt bostadshus med 19 bostadsrätter i Lunds äldsta kulturkvarter.

  Kulturkvarterets läge intill domkyrkan, Lundagård och Kulturen placerar det mitt i Lunds historiska centrum. Det är i de här kvarteren som staden grundas i slutet av 900-talet.

  Arkitektoniskt handlade det om en femvåningsbyggnad i ljus puts som band samman grannhusens 1800-talsklassicism och pampiga jugend. En innergård och ljusgård fångade upp områdets tusenåriga historia som religiöst centrum med klosterträdgårdsinspirerad grönska.

  Alla dessa trådar fångades upp i visuellt koncept där den historiska storytellingen lade grunden för ett koncept som framhävde husets mix av nytt och gammalt med exklusiva lägenheter och nytänkande teknik i form av ett halvautomatiskt bilparkeringssystem i källarplanet och mycket mer.

  Resultat: Slutsålt efter VIP-visning.

  r:2

  Där stadsdelen Ringstorp i Helsingborg är som grönast och charmigast skjuter det nya bostadsområdet r:2 upp med generösa utblickar mot några av södra Sveriges vackraste vyer.

  r:2 är ett nytt sätt att tänka modernt boende. Ett innovativt utformat bostadsområde som med 190 lägenheter signalerar en nystart för stadsdelen. Läget är utmärkt på Ringstorpshöjden mellan stadsdelarna Tågaborg, Stattena, Mariastaden och Berga, med närhet till service, natur och cityhandel.

  Arkitekturen har spektakulära inslag med upp till 16 våningar höga hus, vilket fick Konovalenko att välja ett stjärntema. Med rubriker som ”Här får husen växa upp i himlen”, ”Ett nytänkande boende siktar mot stjärnorna” och varje etappnamn döpt efter stjärnbilder som Pollux, Castor, Sirius och Capella har den ena stjärnan efter den andra tänts på Ringstorpshöjden.

  Resultat: De två första etapperna Castor och Pollux är slutsålda. Stort intresse för tredje etappen Polaris – 187 intresseanmälningar på en vecka.

  Östanå Slott

  Konovalenkos mångåriga erfarenhet av att marknadsföra bostadsprojekt har glädjande nog tagit oss från vår hemmaplan i Öresundsregionen till Österåkers kommun vid mellersta skärgården, ca 45 minuter från Stockholm.

  På Östanå Slott intill Ljusterö har den anrika slottsmiljön förvandlats till åtta varsamt renoverade bostadsrättslägenheter där klassisk elegans möter modern bekvämlighet i ett bostadsprojekt som har få motsvarigheter i Sverige.

  Resultat: Försäljning pågår.

  Green Hub

  Sundprojekts innovativa bostadsprojekt Green Hub ligger precis intill spårvagnsstationen i Lunds nya hållbara framtidsstadsdel Brunnshög. Green Hub fångar upp många av dessa ambitioner genom att på många sätt vara ett nytt sätt att tänka modernt bostadshus.

  Nästan alla lägenheter har generösa balkonger eller uteplatser med odlingsytor. Restvärme från det närliggande europeiska forskningsinstitutet ESS återvinns, i växthuset på taket skördas härodlat, cykelgaraget öppnas med igenkänningsteknik och mycket mer.

  Resultat: Försäljning pågår

  Fiskmagasinet

  Det gamla industriområdet Skansen i Simrishamn är en av de många bortglömda pärlor till områden som ofta finns i svenska kuststäder, eftersom det förr var vanligt att man placerade industrier på vad som idag betraktas som oförskämt bra lägen vid havet.

  Nu förvandlas det till ett attraktivt bostadsområde där Sundprojekt bygger Fiskmagasinet – sex ljusa tegelvåningar med 33 bostadsrätter i lummig miljö precis vid Östersjöns strand.

  Simrishamns charmiga stadskärna finns på promenadavstånd och precis intill det nya bostadsområdet knyter naturreservatet Skansen vid med hällristningar från bronsåldern, smådammar med grodor och en mångsidig flora. Inte konstigt att allt fler nappar på erbjudandet.

  Resultat: En månad efter säljstart var 32 av 33 lägenheter bokade.

  Fler uppdrag